Tíz éves a King-Pong SE

2016. október 13. 21:20
Fennállása tizedik évfordulóját ünnepli idén a százhalombattai King-Pong SE. A pingpongegyesület ezúttal is bő kerettel vágott neki a Pest megyei C-osztályos csapatbajnokságnak.
Van miből válogatni, hiszen az asztaliteniszezőknél nem ritka a 30-38 fő részvételével zajló edzés. Az egyesület patinájához olyan hírességek is hozzájárulnak, mint Frank Béla, aki Vilkströmmel az oldalán férfi párosban harmadik lett az 1976-os prágai Eb-n. Jelenleg az utánpótláskorúak szakavatott edzőjeként tevékenykedik. Érdemes megemlíteni az egyre jobb formába lendülő Beke Márkot is, aki egyébként a zenei világban a Lord együttes billentyűseként ismert.
 

A bajnokság 12 csapatos déli csoportjában a King-Pong SE 1-es csapata játszik. Tagjai: Antal István, Balogh István, Dévai Gyula, Duma István, Graub Bea, Köller Tamás, Molnár Béla, Peics Károly, Rigó József, Sleisz Levente, Török Antal. A 2-es csapat a szintén 12 csapatos északi csoportban versenyez. Tagjai: Bilibók Csaba, Bogád László, Bogár Vilmos, Fazekas Ágnes, G. Szabó Pál, Hónig Róbert, Pogány Lajos, Ridzi Ernő, Rosta Tibor, Sajtós Gábor, Tollár Endre.

A bajnokság ősszel és tavasszal is 11-11 fordulóból áll, amelyből eddig négy zajlott le a százhalombattai pingpongosok számára vegyes eredménnyel. Az 1-es csapat jobb, míg a 2-es haloványabb szereplést tudhat maga mögött. Tavaly ez fordítva volt igaz.

Az 1-es csapat a Dunaharaszti MTK III. ellen kezdett hazai környezetben. Az eredmény 9:9, ami lehetett volna győzelem is, ha Köller Tamás Molnár Bélával az oldalán játssza le a páros csatát. A második forduló szintén hazai pályán már 11:7-es győzelmet hozott a Csemői Palotás SE I. ellenében. Az új szoftokat itt még csak próbálgatta Molnár Béla, 50 százalékos eredményességgel. A harmadik forduló döccenősre sikeredett: Dunakeszin 13:5-ös vereséggel végződött a találkozó. Köller három, Peics és Rigó egy-egy győzelemmel járult hozzá a végeredményhez.  A negyedik fordulóban már visszabillent a világ rendje: King-Pong SE – Tápiógyöngye 18:0 - a mindig magabiztos játékot nyújtó Köller Tamás vezérletével. A 2-es csapat számára egyelőre csak a részvétel tűnik fontosnak.