Százhalombattai Városi Ifjusági Sportegyesület

1988. november 7-én alapított Dinamika Sportegyesületből 1992-ben megalakult SZVSE Küzdősportok Szakág. A Szakág az alábbi szakosztályokat működtette.
-          Jakab Önvédelmi Iskola
-          Testépítők és Fittness Szakosztály
                        - Testépítők Klub
                        - Mila Dance Club
                        - Tornád-ó Torna Klub
-          Rögbi Szakosztály
-          Judo Szakosztály
-          Kick-Boksz Szakosztály

A Judo Szakosztály 1994-ben alakult újjá, mivel 1994-ben kiváltak az SZVSE-ből és új egyesületet alapítottak a Batta Judo Klub-ot. Az egyesület új edzője, a nagy versenyzői múlttal, sportvezetői gyakorlattal rendelkező Sarkadi János lett, aki az alapok lerakásával kezdte munkáját Százhalombattán. 1997-ben három országos bajnokkal, ezüst és bronzérmes  versenyzőkkel, sőt az Országos Csapatbajnokságban ezüstérmet szerzett női csapattal büszkélkedhettek.  Ezekkel az eredményekkel az ország 120 szakosztálya közül az előkelő 21. helyet szerezték meg úgy, hogy csak diák korcsoportos eredményeik voltak, azaz pontokat csak ezen korosztályok bajnokságain gyűjtöttek.

Jakab Önvédelmi Iskola megalapítója, az Angliában élő Jakab Lajos önvédelmi professzor, nagymester, aki 1957-ben dolgozta ki stílusát. A stílus százhalombattai meghonosítása tanítványának, Szél Pál III. danos Judo és önvédelmi mesternek a nevéhez fűződik. munkája révén a sportág Százhalombattán elismert népszerűségnek örvendett a fiatalok és az idősebbek körében egyaránt.

Testépítő és Fittness Szakosztály, Illés Tibor szakosztályvezető irányításával működött. A szakosztály jogosan büszke lehetett  saját nevelésű versenyzőinek eredményeire. Gaszt Ákos felnőtt Európa Bajnoki 10. helyezést ért el testépítésben. A szakosztályhoz 1995-ben csatlakozott a Mila Dance Klub és a Tornád-ó Torna Klub.

Kick-Boksz Szakosztály Kecskés István nevéhez fűződik. 1996-ban Kick Boksz tanfolyam keretében válogatták ki az érdeklődők közül azokat, akik versenyszerűen szerették volna űzni ezt a sportágat.

Rögbi Szakosztály, akik 1989. január 1-én alakult meg miután néhány játékos kivált az Érd csapatából, és battára költöztek. A Battai Bátor Bulldogok, országosan is kiemelkedő eredményeket értek el, mi több a nevüket Kelet Európában is ismerik.

Legnagyobb sikereik:

  • 1997-ben, 2009-ben, 2010-ben, 2011-ben és 2013-ban Extraliga aranyérem,
  • 1998-ban Kupagyőzelem.

 

Az SZVSE megszűnése után egy űr keletkezhetett volna, de ezt a problémát meglátva a Küzdősport Szakág 2004-ben megalapította a Százhalombattai Városi Ifjúságért Sportegyesületet, ahol ismételten beindult a Judo képzés.

Az elmúlt évek során sikerült visszatornázniuk magukat a judo sport élvonalába, sportolóik előkelő helyen végeznek területi, megyei, régiós, országos és a nemzetközi versenyeken, úgy mint Országos Diákolimpia, Diák Országos Bajnokság, Budapest Bajnokság, Magyar Köztársasági Kupa, stb.

Sportolóik között van Serdülő Heraklész Bajnokprogram tagja, többszörös magyar bajnok, válogatott sportoló, diákolimpiai bajnok, Budapest bajnok, de az idősebb korosztály is szép eredményeket ér el hazai és nemzetközi versenyeken.