B-Cool Dance

EGYESÜLETI BEMUTATKOZÁS

Bevezető: Százhalombattát 2009-be tudatosan kerestük fel azzal a szándékkal, hogy a város gyerekeinek 4-14 éves korú táncolni vágyóaknak Akrobatikus rock and roll -t tanítsunk. Az Arany János Általános Iskola és Gimnázium adott otthont nekünk, ami azóta is tart. Szeptemberben a Battai napokon fellépési lehetőséget kaptunk és ezt követően tudtuk megkezdeni a gyerekek toborzását.  Kezdetben 19 fővel indult el az oktatás, ami mára csak a Battai gyerekeket figyelembe véve 90 fő. Egyesületünk a Négy Muskétás SE égisze alatt kezdte meg oktatását, és 2013. márciusától a Százhalombatta Városi Ifjúsági Sport Egyesület táncszakosztályához csatlakoztunk.  Táncszakosztály neve B-Cool Dance Team, amivel a Városi rendezvényeken is a SZVISE-t képviseljük.  Több korosztállyal foglalkozunk, amiből adódik, hogy több csoporttal kell foglalkozni, tánckedvelő, kezdő, haladó, kisversenyző, versenyző. Sajnos az óvodásokkal nem sikerült felvenni a kapcsolatot, mert külsősként nem lehet oktatást folytatni az óvodákban. Ezért 6 éves kortól keresnek meg minket a szülők és kezdik el járatni hozzánk csemetéit.

Kezdőink és haladó csoportjaink akrobatikus rock and roll bajnokságokon arany és ezüst minősítéseket értek el.

Kis és nagyversenyzőink országos és nemzetközi táncversenyeken mérettették meg magukat és minden esetben-élmezőnyben végeztek.

2015-ben http://bcooldance.hu/ oldalon is megtekinthetőek:

2015. március 8-án Százhalombattáról két 50 fős busszal és sok gépkocsival indultunk a versenyre.  67 gyermeket neveztünk be a IV. Connector Nemzetközi Táncfesztiválra, ahol a dobogó első és második fokán végeztek táncosaink. Idén először indult felnőtt kategóriában a Girl Power nagyversenyzők csapata ( 13é) és ezüst helyezést hoztak el.  Ez a csapat a kezdettől él az egyesületben,  így jövőre területi, országos, nemzetközi versenyeken szeretnénk indítani őket.

Ki Mit Tud versenyen a Pindúr pandúrok (10 évesek) első helyezést értek el. 2014. novemberében állítottuk össze a csapatot és nagyon nagy remények vannak előtérben. 2015. áprilisában megrendezésre kerülő Kick Dance bajnokságon aranyat nyertek. Velük szeretnénk területi és országos versenyeken indulni a jövőben.

Első nagyformációs Gold Girls (12é) csoportunkat létrehoztuk. Nekik nagy hely igényük van, a térformák betáncolása végett. Szakmailag kihívás, mert rengeteg nagy formáció van Magyarországon és szeretnénk országos, majd nemzetközi versenyeken indulni velük..  Ez egy hosszú folyamat.

Párosaink: 2 gyermek, 3 serdülő, 1 C kategóriás felnőtt, 1 Masters Class kategóriás felnőtt

Doór Zsófia - Doór Dániel, Molnár Ákos - Szilágyi Alíz, Ferencz Krisztián - Kuchár Petra, Farkas Levente - Juhász Vanda, Molnár Ádám - Deák Aletta, Gölöncsér Dániel – Csepei Alexa, Mészáros Gábor-Lengyel Bonita

Felnőtt Main Class kategória

Mészáros Gábor (edző) – Lengyel Bonita (15) Á kategóriára készülnek. Magyar Olimpiai Bizottság alá tarozó Magyar Tánc Sport Szakszövetség alatt működő versenypáros az MTÁSZ versenyszabályzata szerint vehet majd részt a Világ Bajnokságokon.

Százhalombatta Városi Ifjúsági Sportegyesület Batta- Cool tánc szakosztályának főprofilja az Akrobatikus rock and roll.  Nemzetközi szinten WRRC (World Rock and Roll Confederation) alá tartozik, ahol évente számos világkupa, egy európa bajnokság és egy világbajnokság kerül megrendezésre. Versenyeken átlagosan 20 ország képviseli magát,  youth, junior, B class, girls formtion, lady formation és Masters Class („A Class”) kategóriákban. Mindenkori VB verseny menete: selejtezők, reményfutamok, középdöntő, döntő. Versenyzőknek megfelelniük pontozás szempontjából: lábtechnika, koreográfia, szinkronitás, előadásmód, magas akrobatika, és a közép döntőtől kezdve  a dupla szaltó és annak kombinációi. Az utolsó magyar páros 2011-ben vett részt VB-on, ahol ötödik helyezést értek el. Az akkori páros fiú tagja Kovács Viktor, aki a Batta - Cool párosát heti két alkalommal foglalkoztatja hétfőn és szerdán 20.00-21.30 ig.

Ma Magyarországon NINCS „A” kategóriás MAGYAR PÁROS!

2015. szeptember 16-án MTASZ Szakági Bizottsága előtt bemutatásra került a páros részéről az akrobatika sor és a lábtechnikai sor. Döntés született, hogy Mészáros Gábor és Lengyel Bonita, 2015. X-XI-XII.hóban Moszkva, Genf, Lyon országok által rendezésre kerülő „A” kategóriás versenyeken indulhatnak!

Táncszakosztály és BCDTSE vezetője: Mészáros Gábor 
e-mail: mgabor87@gmail.com

ELÉRHETŐSÉGEK

http://bcooldance.hu/ web oldalunkon, amelyet most alakítunk, töltünk folyamatosan fel.

Facebook közösségi portálunkat is elkészítettük:

https://www.facebook.com/SzviseBCDT/

Youtube csatorna, amit hamarosan módosítani fogunk további átalakulás miatt.

https://www.youtube.com/channel/UCmEBWhsrtxQif89jpnFkPAg

FELLÉPÉSEK

Százhalombattán felkéréseket kaptunk: Futabatta, Battai napok, Esküvői kiállítás (rendezvényközpont), Föld napja (városi könyvtár), Kempó Világkupa (VSZK), Sárkányhajózás, (VSZK) iskolák és óvodák különböző rendezvényein. (gála, bál, sportnap stb) Gyermeknap a piactéren. Fellépéseinket mindig a rendezvénynek megfelelően állítjuk össze mind korosztály, mind öltözet és táncstílus figyelembevételével.

Továbbá: jótékonysági rendezvényeken, flashmob-on, Color Run-n, Hospise,

Külföldi egyesület:

2013-ban Százhalombattán vendégként láttuk a Flensburgi Flying Soucers egyesület táncosait. Mészáros Gábor-t kérték fel, hogy csapatuknak új koreográfiát írjon és tanítsa be. VB-n indultak és középdöntőig jutott el a csapat, ami az eddigi legjobb eredményük volt a formációban. Ők voltak először Battán akik, mint külföldi táncosok eltöltöttek a VSZK Sportcsarnokban tartott edzőtáborban. Azóta folyamatos a kapcsolattartás és hosszú távban szeretnénk, ha esetleg Batta és Flensburg között lehetne valami megállapodás. 2015 nyáron ment először egyesület gyermekei egy hétre német tánctáborba.

PROGRAMOK

Őszi vagy tavaszi hosszúhétvége tábor. Nyáron VSZK Sportcsarnok napközis tábor és szakmai ott alvós egy hetes táborok.  Nyáron megismerkednek több táncstílus alapjaival is és, híres táncoktatókat kérünk fel koreográfia tanítására. Gyermek napra kedvezményes játszóház, állatkert és cirkuszba való közös utazás. Ünnepi alkalmak megtartása: farsang, húsvét, karácsony.

A legkisebbeket bevezetjük a tánc alapjaiba, és választhatnak majd, hogy mely irányban induljanak el, ha megnyerte ez a fajta mozgáskultúra a tetszésüket. Versenyszerűen folytatják, vagy csak hobbi szinten.

Edzések családias légkörben, jó hangulatban zajlanak. Születésnapokat, névnapokat megünnepeljük, ha mással nem csak egy felköszöntéssel. A táborokban megtanult új koreográfiákat fejlesszük tovább.

ZÁRSZÓ

Hat év telt el, hogy elkezdtünk oktatni itt Százhalombattán. Létszám adatokat nézve 400 %-os növekedést tud felmutatni az egyesület. Az akkori kezdő csapat csak egy iskola tanulóiból állt. Most már mind a négy általános iskolából járnak hozzánk diákok. 2009-ben csak akrobatikus rock and roll-t tanítottunk, most három stílus alapjait ismerhetik meg a gyerekek általunk, de a főprofilunkat megtartottuk. Munkánkkal a tömegsport jelleget, illetve a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltését vettük célba és megyünk továbbra is ezen az úton. Szeretnénk, ha a táncsport minél több gyermeknek adna lehetőséget az egészséges fejlődésre amúgy mozgásszegény világunkban.