King-pong Sportegyesület

EGYESÜLETI BEMUTATKOZÁS

Az egyesületünk azért jött létre, mert 2004-ben megszűnt az SZVSE Asztalitenisz szakosztálya. A játékosok úgy döntöttek, hogy lemondanak a pályaválasztási jogról és lejátsszák a még hátralévő mérkőzéseket.

Ekkor a "T-vonal" egyesület -akiknak fő tevékenysége a fallabda volt - felajánlotta, hogy szakosztálykényt csatlakozzunk hozzájuk. Ezt elfogadtuk és a következő bajnoki idényben ezen a néven neveztünk a megyei bajnokságba. Egy év együttműködés után a tagság úgy érzékelte, hogy ez az együttműködés számunkra hátrányos, ezért úgy döntöttünk önálló egyesületet hozunk létre.

2006. januárjában összeült az alapító taggyűlés, egyúttal bejelentettük a "T-vonal"-nak a kilépésünket. Megfogalmaztuk az alapszabályunkat, megválasztottuk a vezetőséget és elindítottuk a hivatalos bejegyzési folyamatot.

Az alapító létszám 10 fő volt. Néhány év óta 25 fő körül látszik stabilizálódni a létszám. (Némi ingadozás tapasztalható.) Tagjaink többsége városunk lakója, de többen járnak hozzánk a környező településekről is: Budapest, Diósd, Tárnok, Pusztazámor.

Alapvetően szabadidő sportot folytatunk. A hozzánk jelentkező gyerekeket addig tanítjuk, amíg velünk összemérhető játéktudásra tesznek szert, ezután javaslatot teszünk más, magasabb osztályban szereplő egyesülethez átigazolásra és ezt az átvevő egyesülettel (eddig Budaörssel) is egyeztetjük. Sajnos a bevételeink és támogatásunk kevés arra, hogy saját edzőt tartsunk, aki a gyerekek további fejlődését elősegítse.

A Pest Megyei csapatbajnokságban szereplünk - harmadik éve már két csapattal. A játékerőnk kevés ahhoz, hogy feljebb lépjünk, de addig nem is akarunk felkerülni, amig nincs eleg erőnk, hogy a magasabb osztály legalább középmezőnyében megragadjunk.

Éveken keresztül évente két versenyt rendeztünk, de a támogatás csökkenése miatt (ami még a terembérleti díj fedezésére sem elég) már csak egy versenyt tudunk finanszírozni.

Fennállásunk alatt két játékosunk nyerte a megyei tizek bajnokságát. Ők már nem nálunk játszanak.

Tagjaink jó hangulatúnak tartják az edzéseket, szívesen jönnek hozzánk. A tárnoki "Tollszár" KSE játékosai is rendszeresen látogatják edzéseinket, szinte már társainknak is tekintjük őket.

Terveink a jövőre nézve is, hogy a hozzánk jelentkező fiataloknak lehetőséget adjunk a tehetségük szerinti logjobb fejlődést elősegíteni, valamint minél több amatőr játékosnak biztosítani a játékhoz kultúrált feltételeket.

SZAKOSZTÁLYAINK

Asztalitenisz

KING-PONG SPORTEGYESÜLET

Elnök: Dévay Gyula   tel: 06/20/474 7553  e-mail: devaygy@freemail.hu

Alelnökök: Antal István, Molnár Béla

ALAPADATOK

King-pong Sportegyesület

Székhely: 2440 Százhalombatta, Hold u. 17.

Postázási cím: 2440 Százhalombatta, Hold u. 17.

Adószám:

e-mail: kingpongse@gmail.com