Magor Harcművészeti Egyesület

2016. október 10. 14:30

Egyesületünk a Magyar Qwan Ki Do hivatalos képviselő szervezete, összefogja és koordinálja a Qwan Ki Do-t gyakorlók működését, kapcsolatot tart fent más országok szövetségeivel, valamint a  WORLD UNION OF QWAN KI DO-VAL. Magyarországon kizárólagos licencel rendelkezik, és magába foglalja a Technikai Igazgatóságot is.
Nemzetközi instruktorunk Minh Su DZIENGUE Jean Izidore (6.Dan) a Német Qwan Ki Do Technikai Igazgatója.

A MAGOR HARCMŰVÉSZETI EGYESÜLET - QWAN KI DAO

  • Székhelye Százhalombatta, Lehel út 78

  • Adószáma 18516500-1-13

  • Képviselő: Jánosi Sándor egyesületi elnök, QKD-H Technikai Igazgató: 06202180147

Stílus ismertető:

Egyesületünk célja a Qwan Ki Do-Quan Khi Dao mint stílus fizikai és szellemi részének terjesztése országosan, szervezett keretek között a szabadidő és ifjúsági sport keretein belül.

Technikai Igazgató:Jánosi Sándor
Shotokan karate 2.Dan
Quan Khi Dao 2.Dang 

Edzéseink helyszíne és időpontja:

I.Számú Általános Iskola "kis" tornaterme.
2440 Százhalombatta Damjanich út 24.
Kedd: 18:30 - 20:00
Péntek: 18:30 - 20:00

Maga stílus három fő részből tevődik össze:

Qwan Ki Do - Quan Khi Dao

A Qwan Ki Do (pusztakezes rész) Kínai-Vietnámi harcművészet, gyökerei  4000 évre nyúlnak vissza. Különböző stílusok technikái (köztük például a Shaolin is) ötvöződtek a Maitre Tong által Franciaországban tanultakkal (Anatómia, pszichológia stb.). Ez az út vezetett a Qwan Ki Do mint stílus kialakulásához. A stílus alapjai: Állandó harmónia, fizikai erő, és a rugalmasság. A Qwan Ki Do jelentése: Az Életenergia útja.

Technikai repertoárja a rúgásokon, ütéseken, védéseken kívül különleges láb ollókból, dobásokból, állati technikákból épül fel. Olyanok például, mint a tigris (Ho), a daru (Bach Hac), a majom (Hau Nhi), a kígyó (Xa) és a sárkány (Long).

Co Vo Dao

A fegyveres képzés szerves része a Qwan Ki Do-nak azzal a céllal, hogy fejlessze a koordinációt, az ügyességet, erőt és kitartást adjon, harmonizálja a testet. Elnevezése a Qwan Ki Do-n belül: Co Vo Dao

Tam The

A Tam The hagyományos vietnami gyógytorna, fizikai relaxáció. Megtanítja, hogyan kell lélegezni, fejleszti a belső energiát, erősíti a koncentrációs képességet, kikapcsolódást és pihenést nyújt. Köríves, lassú mozgása miatt ideális akár előrehaladott korban is tanulásra, gyakorlásra. A Tam The nem csak segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget, hanem rendszeres gyakorlása esetén megelőzi ezek kialakulását, jó hatása van az izületekre, karbantartja a testet, harmóniát eredményez a test és a tudat kapcsolatában is.

 Bővebb információk az alábbi linken megtalálhatók: http://qwankido.5mp.eu/web.php?a=qwankido&o=qiHzlorSke