Százhalombattai Lövészklub

EGYESÜLETI BEMUTATKOZÁS

 

A Százhalombattai Lövészklub egy országosan is elismert utánpótlás bázisa a lövészsportnak. Hosszú évtizedekre nyúlik vissza a település életében a lövészet különféle formái. Források szerint már az 1930-as években létrejött az első lövészklub, Polgári Lövész Egyesület néven. A II. világháború után a Magyar Honvédelmi Szövetség (MHSZ) keretén belül lehetett ezt a sportot gyakorolni. Százhalombattán a Dunai Kőolajipari Vállalat (DKV – a mai MOL Finomító) Honvédelmi Klubja alakult át versenyklubbá, DKV Olaj Lövészklub néven. A Klub életét edzőként Szucsák László és felesége irányították. Szakmai munkájukat 1986-ig végezték az egyesületben. Számos Világ- Európa- és Országos bajnoki helyezettek, illetve csapattagok kerültek ki innen a Battai egyesületből - mint például Joó Éva – olimpikon, aki ma is a sportágban van, Fischer Zsófia, Pécsöli Ildikó, Bakó Károly és Kiss Károly.

Az MHSZ klubok és az ipari vállalatok sporttevékenységének megszüntetése után, új városi lövészsport egyesület alakult az önkormányzat támogatásával, Olaj Lövészklub néven.  A klub élére id. Fekete János, akkori Városi Sportfelügyelő illetve felesége Fekete Jánosné Éva érkezett, aki a lövészklub edzője lett.  Az akkor alig néhány főre zsugorodott egyesületet hamar népes versenyzői bázissá építették. A több mint 20 éves munkájuk során 1986-tól 2007-ig, az egyesület ismét felnőtt hírnevéhez, újabb nemzetközileg és országosan is elismert lövők cseperedtek fel. Közöttük Török Nóra, Szabó Szilvia, Belső Gábor, Papp Zoltán, Baricza Judit, Szántó Szilvia, Lecsek Hajnalka és Száraz Anikó is.

2007 újabb változásokat hozott az egyesület életében. Fiatal energikus friss szakemberek irányítása alatt, egy „új generációs” átalakulás során, az egyesület már Százhalombattai Lövészklub néven folytatta útját.  Az egyesület elnöke, illetve edzője Kéri Attila lett, aki új pedagógiai módszerrel, illetve országosan is elismert szakmai tapasztalatával ismét lendületet adott a helyi lövészsportnak. Edző társa ifj. Fekete János szüleitől szinte megörökölte a sportág szeretetét, elhivatott a lövészet iránt. Szakedzői diplomáját a Testnevelési Egyetemen szerezte. A hamvaiból feléledő egyesület, évről-évre egyre jobban megerősödve támogatja a magyarországi pisztolyos lövészet utánpótlás bázisát. Mindemellett a felnőtt lövők is az országos élvonalban vannak. Korosztályos Országos Bajnoki címek, csapatgyőzelmek, valamint csapat országos csúcs birtokosa a Százhalombattai Lövészklub. Számos versenyről sikerült hazahozni a legnépesebb és legeredményesebb egyesületnek járó kupát. A tömegsport illetve a versenysport egyszerre jelen van az egyesület életében. Megközelítőleg állandó 50-60 fős tagsága, rendszeres edzéseken vesz részt. A Dunafüredi úton lévő lőtéren 8 lőálláson lehet légpuskával illetve légpisztollyal lőni. Az egyesületi tagság alsó korhatára a betöltött 10 életév, amely egyben a sportág versenyrendszerének is alsó limitje is. Egyesületünk fogadni tudja a mozgásukban korlátozott sportolókat is.

A 2014-es év újabb változásokat hozott, hiszen az akkor 16 éves Kéri Eszter, junior válogatottként részt vehetett a Moszkvában rendezett Európa bajnokságon. 2017 nyarán pedig egy újabb százhalombattai pisztolyos lövő, Szemán Dávid, jutott ki a Suhl-ban megrendezett Junior Világbajnokságra, nemzeti junior válogatottként.

SZAKOSZTÁLYAINK

Az egyesületben légpuskával és légpisztollyal lőhetnek a sportolók. Vannak különféle számítógépes lőberendezéseink is, digitális, lézeres, lőgépek, illetve puskák (Scatt, Irosa, Megalink), amelyekkel a versenyzők speciális technikai felkészülését tudjuk biztosítani.  A Százhalombattai Lövészklub főként légpisztolyos versenyzőkkel foglalkozik.

Az egyesületben három edző van:

Kéri Attila         elnök/edző                  20/984 52 01    

Fekete János    edző                          30/244 83 16

Kéri Ottília        edző                          70/ 367 50 08


EDZÉSEK: hetente három alkalommal hétfőn, kedden és csütörtökön vannak,

15 órától 20 óráig.


Az edzés ideje kb.: 30-60 perc a kezdeti időszakban.

Az Egyesületi tagság

FELNŐTTEK részére éves szinten         48 000 Ft   vagyis         4000 Ft/hó

18 ÉV ALATT                                       36 000 Ft                      3000 Ft/hó

Amennyiben pedig nem akarsz tag lenni, csak alkalmanként szeretnéd kipróbálni a lövészetet erre is van lehetőség, előzetes egyeztetéssel.

FELNŐTTEK                                        1000 Ft/alkalom

18 ÉV ALATT                                         600 Ft/alkalom

VEZETŐSÉG

Az egyesület 3 tagú elnökségének vezetője Kéri Attila,

tagjai: Fekete János és Farkas Sándor Zsolt
 

ALAPADATOK
Százhalombattai Lövészklub

Cím: 2440, Százhalombatta Dunafüredi út 3

Adószám: 19169857-1-13

Bankszámlaszám: 11742153-20081191

E-mail: atikeri@freemail.hu

Facebook.com/loveszklub.szazhalombatta
 

Támogatóink: Százhalombatta Önkormányzata, MSSZ, MOB, MOB Sport XXI., NEA, ADÓ 1%, Szamuráj 07 kft, G4S, Kerszer Kft

LINK

http://loveszklub.battanet.hu/