Százhalombattai DKSK

EGYESÜLETI BEMUTATKOZÁS

Az Egyesület megalakulása:

Százhalombattán élő idősebb volt NB-s játékosok 2007- ben azzal az igénnyel kerestek meg, hogy szeretnének szabályozott keretek közt sportolni.
A megkeresést követően közösen elkezdtük a szervezési munkát. Hamar kiderült, hogy egyesületet a Bajnokságok kezdéséig /szeptember/ nem lehet alakítani ezért  2007 júniusában a SzVISE égisze alatt létrehoztunk egy amatőr szinten működő Kézilabda Szakosztályt az alábbi célokkal:

- Városunkban nevelt, utánpótlás korból „kiöregedett” , de a Város NB-s felnőtt csapatba be nem férő tehetséges fiatalok, játékosok amatőr szinten tovább folytathassák sportolói pályafutásukat, ezzel mozgás igényüket kielégítve.

- Százhalombattához kötődő, az élsportot abbahagyó játékosoknak szintén játék és mozgáslehetőség biztosítása, elfogadva a szakosztály alapelvét a tisztán Amatőr alapokon nyugvó működését.

Természetesen az Önálló Egyesületté válást ezután is folytattuk, majd végül 2008. június 19-én Százhalombatta Dunai Kézilabda Sport Klub /SZDKSK/ névvel a Pest Megyei Bíróságon bejegyezték.

2009 évben közös megegyezéssel kivált a SZVISE-ből és Százhalombatta Dunai Kézilabda Sport Klub néven  önálló egyesületként működik tovább, a fő célt megtartva.

EREDMÉNYEINK

2007-08-as Pest Megyei I osztály    1.helyezett

2008-09-es NB-II bajnokság           12.helyezett

2009-10-es Pest Megyei I osztály    6. helyezett

2010-11-es Pest megyei I/B osztály 2. helyezett

2011-12-es Pest megyei I/B osztály 1. helyezett

2012-13-as Pest megyei I osztály     3. helyezett

2013-14-es Pest Megyei I osztály     2. helyezett

VEZETŐSÉG

Molnár Sándor  elnök

Szabó József       elnök helyettes

Krisztián Szilvia  titkár

Edző:

Koller János