Balaton-parti futókaland

2019. május 20. 14:06
A SZVISE Atlétika szakosztály futói a hétvégén részt vettek a XIII. NN ULTRABALATON nemzetközi futófesztiválon. A verseny során 220 km-t kell megtenni a Balaton körül, folyamatosan haladva, egymást váltva, éjjel-nappali futással megkerülve a tavat. A verseny volumenét szemlélteti, hogy összesen 1475 csapat ért célba és 107 egyéni teljesítő ultrafutó nyakába kerülhetett befutóérem.

A SZVISE Atlétika képviseletében Békes Erzsébet, Botos Enikő, Goldinger Zoltánné Hirják Csilla, Pillinger Zsuzsanna és Hajduné Bukó Judit versenyzett. Csapatuk, a Csajok Jani nélkül nevet viselő kis együttes lelkesen készült az eseményre, idén két új taggal egészült ki a korábbi team Suplicz Ildikó és Róth Mónika személyében. A rajtidőpont sorsolásnál sajnos nem kedvezett a szerencse, hiszen a szombati, 14:20-as rajt után a vasárnapi célbaérkezésnél már több, mint 30 órája ébren, talpon voltak. Az időjárás sem kedvezett, hiszen a Balaton körül szinte egész éjjel változó intenzitással esett és erős szél fújt. Ez azonban nem szegte kedvét az atlétáknak, rendületlenül fogyasztották a kilométereket.  Így a 7 fős női csapat kategóriában a 8. helyen végeztek, 23 óra 34 perces eredménnyel. Az éjszakai szakaszokon mintegy 150 km-en a Sólyom Bike team támogatásával biciklis kiséretet biztosított Kiss Angéla és Lévai Lóránt.

Százhalombattát képviselte még a Batta Guys  3 fős csapata (Goldinger Zoltán, Fehér Csaba, Adler János),  23 óra, 29 perc alatt tette meg a távot. Megküzdve a nappali meleggel, az éjszakai esővel és egy sérüléssel is. A csapattagok ezen a rendezvényen lettek ultrafutók, hiszen fejenként 70 km tettek meg.

A SZVISE Atlétika képviseletében sikeresen célba ért Lak Tünde is, öt fős női csapat tagjaként 20 óra hét perc alatt az 5. helyen végezve, Varga Balázs pedig a 6 fős férfi csapatok mezőnyében a 2. helyet szerezte meg együttesével 15 óra 55 perces befutóidővel.