Csak bunyó legyen!

2018. március 29. 11:59
2018-03-28 - Hat menet után pontozással nyerte nyolcadik profi ökölvívó mérkőzését a cirkálósúlyú, huszonnyolc éves százhalombattai boxoló, Schrammel Csaba (4-3-1). A mérkőzésre a dunaföldvári Sportcsarnokban került sor március 18-án.

A háromperces menetekben az 53 profi meccset maga mögött tudó Kormány Józseffel küzdött meg. "Nem volt egyszerű, nagyon bírta! Rengeteg tiszta találatot sikerült bevinnem, de úgy tűnt, mintha hozzá sem értem volna" – nyilatkozta Schrammel Csaba. Végül mégis neki kedvezett az idő: ellenfele az első három menet után elfáradt, ő pedig jobban bírta.

Hat évvel ezelőtt kezdett el box- és K-1 szabályrendszerben vezetett kick-box edzésekre járni. Az első ringes bunyójára öt éve került sor, a profik között két évvel ezelőtt mutatkozott be. A mérkőzésekre heti öt edzéssel készül Varga Krisztián vezetésével a Százhalombattai Box SE termében. Idei tervei között több mint tíz profi mérkőzés szerepel. Sok bunyót és egy övet szeretne. Következő összecsapása a svédországi Norrkopingben lesz április 7-én.

Varga Krisztián, a Százhalombattai Box SE vezetője és edzője korábban Muay Thai Box-ban, illetve túlnyomórészt K1 kick-box-ban versenyzett és ért el szép eredményeket. Edzői feladatokra korábbi, saját edzője kérte fel Érden. Százhalombattán 2012 óta tart edzéseket, harmadik éve a Kodály sétány 18-20. alatti teremben.

Kezdetben egy csoport indult a vezetése alatt, jelenleg hatvanan-hetvenen látogatják az edzéseket. Technikai, taktikai és állóképesség-növelő, erőnléti gyakorlatokat végeznek. A hat-tizennégy évesek játékos mozgás közben "tanulják meg, hogy mi a rend, a fegyelem". Levezethetik, oldhatják feszültségeiket, miközben némi magabiztosságra is szert tesznek, amely Varga Krisztián szerint a minden sportról elmondható. Az edzéseket lányok, nők is látogatják, akiknek az önvédelmi ismeretek lehetnek külön értékesek. Varga Krisztián arra a legbüszkébb, hogy a Boksz SE tagjai összetartó közösséget, "családot" alkotnak.

A kezdőket és gyerekeket keddi, csütörtöki napokon, a haladókat, versenyzőket pedig hétfőn, szerdán és pénteken, minden nap 18 órától várják az edzésekre.
 
Forrás: hirtukor.hu