Egy arany és egy bronz Békéscsabáról

2020. március 15. 22:11
Point-fighting kategóriában első, míg light-contactban harmadik helyezést ért el Ivancsik Szabolcs, a Százhalombattai Kick-Boksz Sportegyesületet versenyzője, az Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulója az országos kick-bokszdiákolimpián, Békéscsabán március 7-én.
Ezzel az eredménnyel és a bő egy hónappal ezelőtti karlovaci sikereivel nagy lépést tett a junior válogatottság felé, amely érdekében további nemzetközi kvalifikációs versenyeken és korosztályos OB-ken kell jól szerepelnie.

A Magyar Diáksport Szövetség, a Magyar Kick-Boksz Szövetség, valamint a Békés Megyei Harcművész Szövetség nyílt kick-bokszversenyére az ország minden tájáról érkeztek résztvevők. Az ötszáz fős, diákkorú mezőny túlnyomó része a W.A.K.O. világszövetséghez igazolt kick-bokszos volt, de más harcművészetekhez tartozók is elindultak, akik elfogadták a kick-box point-fighting, light-contact és kick-light szabályrendszereit.

A versenynek - a diáksportrendszerben betöltött jelentőségén túl - meghatározó szerepe volt az utánpótlásválogatott feltöltésében.

A két éve kick-bokszozó Ivancsik Szabolcs a junior korosztály -84 kilogrammos súlycsoportjában, point-fighting és light-contact szabályrendszerben indult. Először point-fighting-ban lépett tatamira. Magabiztosan jutott a döntőbe, amelyet nagy pontkülönbséggel nyert meg. Sikerét azonban beárnyékolta a küzdelmek során elszenvedett lábujjsérülés. A light-contact mezőnyben folyamatos versenyorvosi segítséggel, fájó lábujjal küzdött tovább. Látszott, hogy nem a tőle megszokott vehemenciával harcol, és a taktikáját is át kellett dolgozni a további sérülések megelőzése végett. Helytállását mi sem tükrözi jobban, mint, hogy mindezek ellenére dobogós lett. Sporteredményeit a továbbtanulásban is kamatoztatja: beszámítanak felvételi pontjaiba.
"Ezúton szeretném köszönetemet kifejezni azoknak a magánszemélyeknek, akik SZJA egyszázalékukkal, összesen 87 ezer forinttal segítették az egyesületünk működését 2019-ben, valamint Százhalombatta Városának, amely 200 ezer forintos támogatásban részesített minket" – mondta el Kecskés István, a Százhalombattai Kick-Boksz SE II. danos elnöke. Az egyesület az edzéseknek helyet biztosító tornaterem bérleti díjára fordította a támogatást, amelyre a jövőben is számít. Adószáma: 18707867-1-13. Várja edzéseire az érdeklődőket kedden és csütörtökön 17 óra 30-tól az Arany János iskola tornatermében.
 
Forrás: Hírtükör