Kick-box világkupán Ivancsik Szabolcs

2020. február 13. 23:37
Várakozások feletti eredményekkel tért vissza első komoly megméretéséről a Százhalombattai Kick-Box SE debütáló versenyzője, Ivancsik Szabolcs.
 Egy ezüst- és két bronzéremmel járult hozzá, hogy a magyar csapat az összesített éremtáblázat második helyét foglalja el a tizedik alkalommal megrendezett Karlovac Open Európa-kupán február 7-9-én Horvátországban.
A viadalon 2206 nevezéssel indította el versenyzőit 39 ország a W.A.K.O. (World Association of Kick-boxing Organizations) világszövetség szabályai szerinti kategóriákban.

Ivancsik Szabolcs négy kategóriában indult. Point-fighting szabályrendszerben junior -84 kilogrammos súlycsoportban második, felnőtt -79 kilogrammos súlycsoportban ötödik, light-contact szabályrendszerben junior -79 kilogrammban és felnőtt -79 kilogrammban is harmadik helyezést ért el.

Eredményeivel feliratkozott a hazai point-fighting és light-contact ranglistákra, remekül helyt állt a számára tökéletesen mélyvíznek számító mezőnyben. Letette névjegyét a junior korosztályban, de a felnőttek között is megmutatta, hogy nem egyszerű legyőzni. A 18 éves százhalombattai sportoló az egyesület saját nevelése, két éve kezdte el a kick-boxot, az Arany János iskolába jár. A képen a dobogó második fokán áll.

A Százhalombattai Kick-Box SE versenyzői a február 21-23-i Slovak Open Bratyslavára készülnek, Ivancsik Szabolcsnak pedig a Békéscsabán megrendezésre kerülő diákolimpián is drukkolhatunk a közeljövőben.  

Az egyesület folyamatos tagfelvétellel várja az érdeklődőket – mondta el Kecskés István, II. DAN elnök.
 
Forrás: Hírtükör