Elkezdődött a Sportlövő OB

2017. február 10. 18:57
Ötödik alkalommal rendez Százhalombattán Országos Bajnokságot a Magyar Sportlövők Szövetsége február 9-12-én. A négynapos rendezvénynek a Városi Szabadidő Központ Sportcsarnoka ad otthont.

Százhalombattán kerül sor a puskások és pisztolyosok 10 méteres országos bajnokságára csütörtöktől vasárnapig. Az első két napon az ifjúságiak és a juniorok, szombaton és vasárnap a felnőttek lőnek. A verseny a márciusi, Mariborban megrendezendő Európa-bajnokság szempontjából is rendkívül fontos, hiszen ez a harmadik (egyben utolsó) válogató. Szombaton a női és férfi légpisztoly, vasárnap a női és férfi légpuska döntőit rendezik.
 
"Az első két válogató gyengébbre sikerült, mint azt vártam, illetve mint amire a versenyzőink képesek. Ugyanakkor nem felejtettek el lőni, hiszen például a müncheni nemzetközi versenyen jól teljesített a csapat. Akivel maximálisan elégedett vagyok az a futócéllövő Sike József, aki a 40 vegyes számban 389 kört lőtt. Ezzel bármikor bárhol nyerni lehet. Férfi légpisztolyban az 50 éves Karacs Zsolt okozott kellemes meglepetést azzal, hogy a civil munkája mellett is oda tudott érni az elejére. Ha Százhalombattán is jól lő, tagja lesz az Eb csapatnak" – mondta Győrik Csaba szövetségi kapitány.
 
"Női légpisztolyban tavaly bronzérmes volt az együttes. Idén viszont nem túl biztató a helyzet. Mindent elárul, hogy jelenleg a juniorok (Egri Viktória, Major Veronika) előrébb tartanak, mint a felnőttek (Csonka Zsófia, Tobai-Sike Renáta). Férfi légpuskában Somogyi Péter eredménye dicsérhető, aki szintén a munka mellett szentel időt a sportágra. Női légpuskában Zwickl-Veres Kata babát vár. Szijj Katinka hosszú idő után ismét formába lendült. Százhalombattán remélem, hogy sok még nyitott kérdésre választ kapok."
Részletes program, időrend az alábbi linken található:
www.hunshooting.hu/10m-puska-pisztoly-orszagos-bajnoksag

 

A sporteseményen az idén is részt vesz a sportág színe-java, a szervezők bíznak abban, hogy sok sportszerető lesz jelen a versenyen, amelyre mindenkit szeretettel várnak.
 
Forrás: hirtukor.hu