Polgárőr lövészverseny

2017. június 9. 08:48
Együttműködési megállapodást kötött az Országos Polgárőr Szövetség és a Magyar Sportlövő Szövetség. A közös tevékenykedés első állomásaként a Százhalombattai Lövész Klubban tartottak légpuskás versenyt június 2-án.
A Pünkösdi Polgárőr Lövész Verseny elnevezésű családias hangulatú rendezvényen ifjú polgárőrök is részt vettek, ami azért különösen fontos, mivel ez a generáció már nem teljesített sorkatonai szolgálatot. Előny, ha fegyver-, illetve honvédelmi ismereteket szereznek, bár kifejezetten békés sportlövészetről van szó – vélekedett Markos György, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke.  

A versenyzők korlátlan próba után tíz értékelt lövést adtak le légpuskával – mondta el Kéri Attila, a Százhalombattai Lövész Klub elnöke –, és az egyik lövésznek, Virág Istvánnak köszönhetően az íjászatot is kipróbálhatták várakozás közben. A későbbiekben légpisztolyos és húszlövéses számmal is bővíteni lehet majd a sportrendezvényt.

Az ’56-os futáshoz hasonlóan a polgárőr lövészversenyt is hagyományteremtő szándékkal szervezték meg – tájékoztatott Szél Pál, az Országos Polgárőr Szövetség Sportegyesületének elnöke. Az első alkalomra hatvan nevező érkezett Budapestről, Pest megyéből és a környező településekről. Az elképzelés az, hogy idővel országossá bővítik a sporteseményt. (HTV)
 
Forrás:hirtukor.hu