Sportlövő Országos Bajnokság

2017. február 14. 10:15
Remek battai eredmények az OB-n.

Sportlövő Országos Bajnokság

2017.02.09-12  Százhalombatta

Négy napon keresztül durrogtak a légfegyverek a Városi Szabadidő Központ sportcsarnokában a február 9-12-ig tartó 2017. évi MSSZ által szervezett, sportlövők 10 méteres Országos Bajnokságán, harmadik EB válogató versenyen. Százhalombatta egymást követő ötödik évben adott otthont ennek a kiemelten fontos versenynek, az ide látogatók legnagyobb megelégedésére, színpompás körülményeket teremtve. A nemzetközileg is elismert lövők, a nemzeti válogatott tagjai mellett mindenki ott volt, aki számított a sportágban. A majd 600 fős mezőny egyik nagy létszámú induló bázisát a Százhalombattai Lövészklub versenyzői tették ki. A légpisztolyos számokban elkötelezett egyesület lövői az indulók egy-nyolcadát tették ki. Mind az ifi, junior és mind a felnőtt számokban a helyi versenyzők szépen helyt álltak. Több dobogós, illetve dobogó közeli eredmény, sok szép egyéni csúcs született és lettek birtokosai a Battaiak.

Csütörtökön a junior korosztály lövői álltak lőállásba. A 40 lövéses versenyszám nyolcas döntőjébe két battai lövő is becsorgott. Fábián Fanni az alapverseny harmadik helyezettje és Fekete Tímea az alapverseny hetedik helyezettje. Mindkét fiatal jól menetelt, Fanni a hatodik még Tímea negyedik lett a döntőben. A csapatok versenyén két nagyszerű dobogós helyen is százhalombattaiak állhattak. Második lett a százhalombattai  „B” csapat (Fábián Fanni, Fekete Tímea, Vencz Tímea), és harmadik az „A” csapat (Bakonyi Nóra, Fodor Enikő, Agárdi Annamária). A fiúk 60 lövéses versenyszámban is voltak meglepetések, ugyanis Szemán Dávid az alapversenyt a harmadik helyen zárta, majd a nyolcas döntőből kiszállva a 7. helyen végzett. A junior fiú EB csapatba kerülésért, egy hellyel lemaradva, nem fért a keretbe, ebben a rangsorban negyedik lett. A csapatok versenyében szerény két körrel lemaradva a dobogóról negyedik lett a battai „A” csapat (Szemán Dávid, Izsó Andris Joó Attila), a „B” csapat (Rákosi Patrik, Papp Máté, Klem Barnabás) pedig a hatodik helyen végzett.

Pénteken az ifjúsági korosztály sportlövői álltak lőállásba. A hat százhalombattai lány közül Fodor Enikő végzett a legjobb helyen 10. lett. A csapatok versenyében a battai „A” csapat (Fodor Enikő, Balogh Zsuzsa, Kuzsel Boglárka) csillogó ezüstéremmel térhetett haza. A fiúk légpisztoly 60 lövéses számában az első 10-be Klem Barnabás jutott, aki 5. helyen végzett és Papp Máté, aki 10. lett. Az ifi csapatok versenyében a legjobb battai csapat az „A” csapat (Klem Barnabás, Joó Attila, Papp Máté) második lett.

Szombaton a pisztolyos versenyszámok, felnőtt versenyzői vették célba a tízes kört. A nők között legjobban Csorba-Deák Kitti végzett, aki 10. lett, egy körrel lemaradva a nyolcas döntőről. A battai női „A” csapat (Csorba-Deák Kitti, Agárdi Annamária, Kéri Otti) negyedik lett. A férfiak 60 lövéses légpisztolyos számában, a legjobban 24.-ként Izsó Andris végzett.  A mozgáskorlátozott lövők között indult battai fiatal Kardos Gergő 5. lett.

Az olimpiai versenyszámok egyik újdonsága az 50 lövéses vegyespáros szám, amelyben a női illetve a férfi tag egyaránt lead 25 lövést összegzik majd rangsorolás után a legjobb nyolc páros összeméri tudását. A junior korosztályban a Bakonyi Nóra, Szemán Dávid páros negyedik helyen végzett, még az agárdi Annamária, Izsó András páros nyolcadik lett. A felnőtt nyolcas döntőben a Kéri Otti és Kéri Attila páros a hatodik helyezést érte el. 

Az év legfontosabb 10m versenyét a helyi média, több városi tévén túl az M4 sport is közvetítette. A  sok érdeklődő, néző a helyszínen tekintette meg a versenyeket, aki pedig nem tudott eljönni az élőben LIVE STREAM-en tudta követni az eseményeket, illetve a Szövetség honlapján a hunshooting.hu-n.

Az Országos Bajnokságon díjátadóként Százhalombatta város képviselői, Pap Miklós, Szél Pál, Szalai Attila, Szabó Zoltán, Sinka László alpolgármester, MSSZ főtitkár, Komárom város polgármestere dr. Molnár Attila, Honvédelmi Sportszövetség főtitkára Konczi Ferenc, az MTTOSz elnöke dr. Borbély Attila, Harcsár István is részt vettek.