Rögbis tavasz

2019. május 6. 15:05

Mozgalmas napokat tudnak maguk mögött a battai rögbisek. Végre a legkisebbekkel is kilátogathattak a Sportközpont pályájára, megtartva a tanév első füves edzését, maguk mögött hagyva a tornatermet. Szükség is volt erre a váltásra, hiszen a hétvégén Budapesti Francia Iskola csapatai vendégeskedtek Százhalombattán. A szülők süteményekkel, üdítővel segítették a gyerekek vendégül látását.

Három korosztályban mérkőztek meg a csapatok:

  • Az U10-es hazai csapat sajnos vereséget szenvedett a technikás és gyors franciáktól. Ez várható volt, hiszen a battaiak többsége inkább az U8-as korosztályból került ki.
    Török Alex kiemelkedő játéka az ellenfél elismerését is kivívta.
  • Az U12-es battai fiú csapat biztos vezetés után csak egy céllal nyert. Kulcscsonttörése után először játszott Németh Janó. A csapatból kiemelkedett játékával Tóth Máté,
    Mátés István és Rafai Ferenc.
  • Az U14-es fiúk erejükkel ledarálták ellenfeleiket, emellett szép, szervezett támadásokat is vezettek.
  • Az U12-es lánycsapatnak nem érkezett ellenfele, így a három francia lánnyal együtt két csapatot alakítottak és egymás ellen játszottak. Ez egy jó erőpróba volt a vasárnapi fehérvári találkozóhoz.

A székesfehérvári meccs előtt a lányok találkoztak és boldogan fotózkodtak az Exatlon Hungary győztesével, Huszti Katával, aki a Budapesti Medvék játékosedzője. A három mérkőzésen tartalékosnak mondható csapatunk három biztos győzelmet aratott, de mindegyikért meg kellett küzdeni a harcias fehérvári lányokkal. Az első mérkőzésen (7-3) Sille Vivien jutalomjátéka volt, ami Magyar Rögbiszövetség jelen lévő vezetőinek a figyelmét is felhívta magára. A második meccsen (6-2) Krausz Vivien követte példáját, a harmadikon (5-1) Makhult Lili és Tomori Laura húzta főleg az igát, de a többiekre sem lehetett panasz.

Következik minden csapatunk számára a legfontosabb erőpróba: a május 19-én Esztergomban megrendezésre kerülő magyar diákbajnokság döntője.