B-Cool Dance Team

2017. május 15. 09:15
Utánpótlással a nemzetközi vizeken.

Május 6-án került sor a Dance sport club TOP DANCE  1. “Slavonski Brod” nyílt bajnokságára a horvátországi Brod-ban. A versenyre a dél szláv országok mellett Magyarországot is meghívták. A Magyar TáncSport Szakszövetségtől kapott információk alapján az országos ranglistán szereplők jelentkezhettek. Ennek okán a B-Cool Dance Team SE serdülő párosának lehetősége adódott, hogy életük első nemzetközi versenyen megmutassák tánctudásukat. Farkas Levente –Cséri Karina (mind két táncos az Arany János iskolában tanulnak) reggel 7.00-kor útnak indultak kísérőikkel. Olyan jól sikerült az első táncuk, hogy második helyen jutottak a döntőbe egyenes ágon, így nem kellett a "reményfutamban" részt venni. 20.45-kor került sor a döntőtáncra ahol koreográfiát rontottak ugyan, de zenében megmaradtak. Végezetül a nagyon erős 15 páros közül végül a hetedik helyen végeztek. Nagy büszkeségünk a páros, mert az egyesületnek az első saját tanítványa lépte át a nemzetközi küszöböt.

Továbbá a DSC Top Dance vezetőjétől, Igor Vinkovictól felkérést kaptunk, hogy Egyesületünk Main Class párosa Mészáros Gábor és Lengyel Bonita képviselje a versenyén az akrobatikus rock and roll legmagasabb kategóriáját, és ezzel együtt Magyarországot.

A felkérésnek örömmel eleget tettünk, és elutaztunk a kellemes hangulatú horvát kisvárosba, ahol – számunkra a május 20-án Moszkvában megrendezésre kerülő Európa bajnokság előtt “főpróbájaként”- bemutattuk lábtechnika valamint akrobatika programunkat.

A szereplésünk megteremtette a két ország egyesülete közötti jó kapcsolat és együttműködés alapjait.