Vízilabda - Kupagyőzelem battai centerrel

2017. április 20. 10:00
Veretlenül nyerte első nemzetközi megméretését, a hagyományos Mento Kupát az U15-ös magyar válogatott Miskolcon április 14-16-án. Az Olaszországot, Horvátországot, Montenegrót és Szerbiát maga mögé utasító csapatban Gábor Lőrinc center személyében százhalombattai játékos is játszott.
"A klubok, a szakemberek hozzáállása példaértékű ehhez a válogatotthoz! Bármilyen meccsük is volt hétvégén, örömmel adták oda a gyerekeket a hétközi edzésekre, sőt mindig megkérdezték, miben tudnak segíteni, milyen munkával tudnak hozzájárulni ahhoz, hogy a legközelebbi keretedzésre fejlődjenek a srácok. Ez óriási segítség, igazi csapatmunka!  - nyilatkozta Székely Bulcsú, a korosztályos válogatott edzője.
 

"Vasárnapra maradt a legerősebb ellenfél, Horvátország csapata. A mérkőzés feledhetetlenül izgalmas volt – számolt be Kopányi László, a százhalombattai egyesület edzője, aki végignézte a háromnapos tornát. A jól megnőtt horvátok nagyon erős ellenfélnek bizonyultak, nem is nagyon tudtunk elmenni tőlük az elején. A kemény védekezés miatt a centerjátékunk nem is ment, maradt a kívülről való lövés. Az első másfél negyedben már vezettünk kettővel, de lehetett érezni, hogy akadozik a játék. Majd jött egy bombasztikus balkezes lövés, ami minden gátat felszakított. Onnantól kezdve ismét megállíthatatlanok voltunk. Jöttek a szebbnél szebb gólok, Lőrinc szabaddobás-gólja, amelyet szerintem most élete legszebbjeként tart számon. A végére kialakult a vízilabdában megszokott parázs hangulat némi erőfitogtatással. A horvátok nem is bírták türelemmel, az egyik támadásunk során hármat küldtek ki brutalitás miatt." A végeredmény Magyarország – Horvátország 12-7 lett.

Az SZVSE-nél a nagyon jól sikerült szezonnal lezárult egy ciklus. Kilenc éve felvett játékosaik mostanra felnőtté, illetve ifivé értek. Kopányi László és Kardos István újból kezdőkkel szeretne foglalkozni. Elkezdik a 2007-2008-as gyerekek toborzását, akik közül 25-öt szeretnének fölvenni.

"Az eredményeink magukért beszélnek – mondta Kopányi László. Jelenleg hét battai nevelésű vízilabdázó játszik a szűk válogatottban. (Sajben Nikolett U20 női válogatott/OB I, Sajben Viktória női ifi válogatott/OB I, Telek Dorottya U15-ös leány válogatott, Telek Marcell férfi ifi válogatott OB I, Grieszbacher Márk férfi ifi/serdülő válogatott OB I, Bihácsi Bence férfi serdülő válogatott OB I kétszeres gólkirály, Gábor Lőrinc U15-ös válogatott, háromszoros gólkirály.) Négy lányunk - Sajben Niki, Sajben Viki, Szőts Rebeka és Fazekas Anna - magyar bajnokságot nyert ifi korosztályban. Leány csapatunk negyedik helyet szerzett a 2014-15-ös országos bajnokságban. A Vasas ifi csapatában játszik Bögre Zsolt, és évközi bő válogatott kerettag Magyar Bence, Gercsó Zsombor, Apró Milán, Czeilinger Táltos, Szűcs Milán, Szalai Bálint, valamint Szigetvári Dániel. A kilenc év alatt tíz bajnokságból nyolcban a felsőházban, az ország hat legjobb csapata között végeztünk, három OB-t nyertünk zsinórban a Nyugati csoportban, hat gólkirályi címet szereztek a gyerekek, évente 15-17 válogatott kerettagot biztosítottunk, Kardos Istvánt pedig a gyermek 2003-as válogatott edzésével is megbízta a szövetség. Sikereink a város sikerei is. Sokat köszönhetünk az önkormányzatnak. Bízunk abban, hogy válogatott játékosaink hamarosan a felnőtt csapatban is bizonyíthatják tudásukat és messzire viszik Százhalombatta jó hírét."
Forrás: hirtukor.hu